• screen 1

  Benvinguts a
  Molló
  Imatge de 1932.

  Imatge del carrer de Sant Sebastià de l'any 1932 .

 • screen 2

  Molló
  des del Broi
  El Costabona al fons.

  El Broi situat a l'est de Molló.

  img

 • screen 3

  Espinavell
  Tria dels mulats

  La tria del mulats d'Espinavell se celebra el dia 13 d'octubre .

  img

Situació

Molló és un municipi situat al nord-est de la comarca del Ripollès, a la demarcació de Girona. Per la seva configuració física, el muncipi forma part de l’anomenada Vall de Camprodon, a la capçalera del riu Ritort, afluent del Ter. El terme limita al nord amb el municipi de Prats de Molló-La Presta (Vallespir, França), a l’est i al sud amb el municipi de Camprodon, i a ponent amb els termes de Llanars i Setcases.

 

Webcam

Clica sobre la webcam

 

El Temps

 

El municipi té una extensió de 43 Km2 i està format per nou entitats de població. Els pobles de Molló i Espinavell (de població agrupada), el llogarret de Fabert, i els veïnats de Ginestosa, Els Grells, Can Solà, Moixons, El Riberal i Favars (de població disseminada en masos i cases rurals).

Esglèsia de santa Cecília

+

jhereu@gmail.com

ESGLÈSIA DE SANTA CECÍLIA

L' edifici que podem veure actualment data del segle XII, però estudis semblen indicar que el campanar es va iniciar a finals del segle XI.
Es un edifici d'una sola nau, coberta amb volta de canó amb tres arcs faixons, i capçalera d'un absis semicircular més estret que la nau.
En els costats de l'arc principal hi ha dues capelles poc profundes que li donen una estructura de creuer.
L'arc principall està adornat amb mènsules i un fris de dents de serra.
A les capelles hi ha una finestra de doble vessant i l'absis té una altra finestra amb dues arquivoltes sobre columnes amb capitells, sobre ella hi ha un fris aguantat per mènsules.
La portada s'obre al mur sud, mentre dues petites espadanyes s'aixequen sobre la nau, una a llevant i una altra a ponent.
El campanar està adossat al mur nord i és una torre quadrada de cinc pisos, amb una distribució desigual, però amb els mateixos elements a cada cara.
Al pis inferior trobem bandes llombardes i arcs cecs, mentre als altres tres pisos s'afegeixen uns frisos de dents de serra.
La diferència principal és que el segon pis només té una finestra simple, mentre que els pisos tercer i quart tenen finestres geminades. L'últim pis corona la composició amb dos ulls oberts a cada cara.
La porta d'accés, elevada sobre el nivell del terra, amb sis esglaons. Quatre arquivoltes baixen amb pilastres, mentre una petita cornisa dóna pas al timpà llis, i és sobre l'arquivolta exterior on es troba un fris cilíndric que aguanta un altre fris de dents de serra i uns arcs cecs llombards sostinguts per petites mènsules decorades.
Cal destacar la ferramenta romànica de la porta, ja que té un bonic passador en forma de cap de serp .

 • Festa Major de Molló 22-11 Sta Cecília.
 • Festa Major d'Espinavell Mare de deu de les Neus 5-6 d'agost.
 • Festa Major de Fabert 1er diumenge d'agost.
 • Festa de Sant Sebastià, el 20 de gener.
 • Festa de Sant Isidre Llaurador, 15 de maig festa de la pagesia.
 • Festa d'estiu de Molló/ juliol